Introduction to Brewing / Introduction au brassage – français / english

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Date/Time
Date(s) - 22/01/2019
08:30 - 16:30

Location
L'école du vin - Seeland

Categories


Introduction au brassage et l’emballage de la bière

Matériel d’étude en eLearning, enseignement bilingue, en langue française et anglaise (examen IBD en langue anglaise en option)

Introduction to Brewing and Packaging of Beer

Course material in eLearning format, bilingual instruction in the English and French language (IBD examination in the English language as an option)

Mardi, le 22 janvier 2019 Tuesday, the 22nd of January 2019
à partir de 08:15 Bienvenue from 08:15 Welcome
08:30 Introduction au cours et aux objectifs de l’apprentissage 08:30 Introduction to the course and the learning outcomes
08:45 Choix de matérial de base – les céréales et autres… 08:45 Choice of base material – cereals and others
09:30 Le processus de maltage – les choix et leur effet 09:30 Malting process – choices and their effect
10:30 Le choix de levure et son effet sur la bière 10:30 The choice of yeast and the effect on the beer
11:30 Pause déjeuner 11:30 Lunch break
 12:30 Brewhouse – Wort Boiling & choix d’houblon   12:30 Brewhouse – Wort Boiling & Choice of Hops 
 14:30 Clarification du Wort  & Refroidissement   14:30 Wort Clarification & Cooling 
16:00  Revision de l’apprentissage  16:00 Review of learning 
16:30 Questions et fin de la première journée du cours 16:30 Questions and end of the first course day
Mercredi, le 23 janvier 2019 Wednesday, the 23rd of January 2019
à partir de 08:15 Bienvenue from 08:15 Welcome
08:30 Principes de fermentation 08:30 Fermentation principles
09:00 Fermentation – la pratique 09:00 Fermentation – practice
09:30 Maturation de la bière 09:30 Beer Maturation
10:00 Préparation de la bière claire 10:00 Preparation of Bright Beer
11:00 Préparation de la bière en fût 11:00 Preparation of Cask Beer
11:30 Revision de l’apprentissage 11:30 Review of learning
12:00 Pause déjeuner 12:00 Lunch break
13:30 Visite d’une brasserie à confirmer 13:30 Brewery trip TBC
16:30 Questions et fin de la deuxième journée 16:30 Questions and end of the second course day
Mardi, le 29 janvier 2019 Tuesday, the 29th of January 2019
à partir de 08:15 Bienvenue from 08:15 Welcome
08:30 Emballage de bière 08:30 Beer Packaging – General
09:30 Emballage de bière – en fût 09:30 Beer Packaging – Cask Beer
10:30 Emballage de bière – Bière claire 10:30 Beer Packaging – Bright Beer
11:30 Qualité – le contrôle du processus 11:30 Quality – Process Control
12:00 Pause déjeuner 12:00 Lunch break
13:00 Qualité – Saveur 13:00 Quality – Flavour
13:30 Qualité – Microbiologie 13:30 Quality – Microbiology
14:00 Contrôle du processus 14:00 Process Control
14:30 CIP 14:30 CIP
15:00 Revision de l’apprentissage 15:00 Review of learning
16:30 Questions et fin de la troisième journée 16:30 Questions and end of the third course day
  Mercredi, le 30 janvier 2019  Wednesday, the 30th of January 2019
 à partir de: 08:15 Bienvenue from: 08:15 Welcome
08:30 Maintenance 08:30 Engineering – Maintenance
09:00 Environnment 09:00 Environment
10:00 Revision 10:00 Revision
10:45 Examen blanc 10:45 Mock exam
12:00 Pause déjeuner 12:00 Lunch break
13:00 Feedback sur l’examen blanc 13:00 Review of Mock exam and Discussion
14:00 Revision de la législation sur la production et la vente de la bière 14:00 Review of Swiss legislation on the production and sale of beer
16:00 Questions et fin de la dernière journée du cours 16:00 Questions and end of the final course day
Mercredi, le 20 mars 2019 Wednesday, the 20th of March 2019
13:45 Bienvenue 13:45 Welcome
14:00 IBD Examination – en langue anglaise 14:00 IBD Examination in the English language
16:00 Fin de l’examen 16:00 End of the examination
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Introduction au brassage de la bière

CHF1,480.00

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